Tijgers spotten
Door: Walter
Blijf op de hoogte en volg Walter en Lida
03 Maart 2011 | India, New Delhi
Vandaag met onze chauffeur van Jaipur naar onze volgende bestemming Ranthambore
Onderweg het ware India kunnen zien:
Kleine dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan.
Het vervoer vind hier plaats op grote karren met kamelen ervoor. Ik denk dat we er we 100 tegengekomen zijn. Aangezien deze weigeren om aan de kant te gaan, duurde de rit wat langer als we dachten. Geen enkel probleem....
In bijna elk klein dorpje werden we uitbundig toe gezwaaid door de lokale kindertjes.
Wat een kleuren overal, van het fruit op de markt tot aan de jurken van de vrouwen en de vreemde hoofddeksels van de mannen.
Knalrood, gifgroen ,pimpelpaars en fel oranje.
Het enige zwart en grijs dat we zagen waren de geweldige grote snorren van vele mannen, die door de lokale kapper gewoon buiten op de hoek in vorm werden geknipt :-)
Aan de rand van het park(http://www.ranthamborenationalpark.com ) onze tent opgeslagen. Letterlijk dus :-)
We slapen aan de rand van het nationale park in een tent die van alle gemakken is voorzien.
Een groot bed, airco en een badkamer met heet water. Kamperen met 3 sterren dus !
Midden in dit park staat boven op grote hoogte een groot fort van 1000 jaar oud.
Deze zijn we na aankomst direct gaan bezoeken.
FantStisch.......ondergrondse gangen, spectaculaire uitzichten, eeuwenoude graven,lokale bevolking in de prAchtigste gewaden en zoveel soorten vogels waarbij Avifauna op de vogelkooi van de buren lijkt.
Hier hebben we 3 uur met onze gids rond gelopen.
Na een laatste blik met verrekijker op het meer met de krokodillen weer terug naar onze "tent" .
Hier voor het eten even relax in de luxe ligstoelen.
We kregen gelijk bezoek van eekhoorns en een mangoeste.
Na een pittig Indiaas diner ons bed opgezocht ons afvragend of de tijgers wel eens het national park zouden verlaten op zoek naar een makkelijk hapje.......
Toch nog maar even alle ritsen gecontroleerd en de wekker op 05.00 uur gezet voor een eerste ochtend tijgers spotten !!!!!
Na een goed ontbijt en sterke koffie de grote jeep in voor een dagje tijgers spotten.
In de ochtend en in de middag een safari van elk 4 uur!!!!
De meest exotische dieren gezien.
Allerlei inheemse herten, antilope,apen, krokodillen en een geweldige natuur.
Helaas geen tijgers of luipaarden.......
Wel veel pootafdrukken die we dan ook onmiddelijk zijn gaan volgen.
Veel spanning dus maar helaas ...
Wel nog een aangevreten karkas van een hert "gespot"
Moe en zeker niet teleurgesteld neer geploft in onze stoelen voor de tent.
Dan toch.......sensatie.......
Voor de onbewoonde tent aan de overkant zien we de schim van een zwerfkat in het donker.
Maar hij was zo groot als een kleine hond !!!!!!!
Nee, geen tijger of luipaard, maar de lapjespoes van de de eigenaar was het zeker ook niet.
Daar was hij veel te groot voor.
Een soort lynx of zo ?????
Geen idee.
Snel maar hapje eten en de rits weer goed dicht............
Wordt vervolgd !!
03 Maart 2011 - 17:25
Lennie:
Wauw, wat mooi en bijzonder allemaal -
03 Maart 2011 - 17:32
Bea:
zit het hek ook goed dicht?????????????? spannend hoor al die dieren zo dichtbij ! -
03 Maart 2011 - 20:03
Tineke Bottenberg:
Spannend joh. Ik proef dat jullie ontzetten genieten. Hopelijk komen jullie die tijger ook nog tegen.
Groetjes
Fred en Tineke -
04 Maart 2011 - 12:07
Ingeborg:
Hou de rits GOED dicht want jullie willen toch nog 13 dagen genieten?
Petje op je hoofd tegen de hitte en verdere maatregelen verzinnen jullie zelf maar!!
PFFFF heet he. -
04 Maart 2011 - 13:43
Mardi:
O, wat klinkt dat goed allemaal!!
Ik denk dat jullie een geweldige vakantie hebben!