Nachttrein naar Varanasi - Reisverslag uit Agra, India van Walter en Lida - WaarBenJij.nu Nachttrein naar Varanasi - Reisverslag uit Agra, India van Walter en Lida - WaarBenJij.nu

Nachttrein naar Varanasi

Door: Walter& Lida

Blijf op de hoogte en volg Walter en Lida

11 Maart 2011 | India, Agra

Vroeg in de avond ingestapt in de nachttrein naar Varanasi.
Een door een diesel aangedreven trein waar geen eind aan komt.Gelukkig werden we door iemand van het lokale reisagentschap naar onze juiste plaats gedirigeerd.
Een treinstel met ongeveer 60 personen verdeeld over kleine ruimtes van 2 stapelbedden af te schermen met alleen een gordijn.
Wij lagen in de bovenste bedden en onder lag een wat ouder stel uit Nepal. De vrouw verwelkomden ons door een ruime hoeveelheid lucht uit haar buik los te laten, bij ons beter bekend als een dikke boer !!
Na een uurtje even beneden gezeten te hebben en aangestaard door wat lokale indiers besloten we onze plek boven maar eens op te zoeken. De mensen uit Nepal hadden we inmiddels van wat snoepjes voorzien dus die waren heel behulpzaam.
Het licht in de'' coupe'' ging uit en de nacht kon beginnen.
Daar kwamen we er achter dat de indiaase cultuur toch wat anders is als die van ons........
Het begin van de nacht werd gevuld door boerende, roggelende en scheten latende indiers, af en toe onderbroken door het gelach van Lida :-)
Ondanks dat Lida het niet prettig vond om boven te slapen lag ze binnen het uur diep te pitten.
Ik had wat meer moeite om de slaap te vatten maar nadat het geboer en gerochel langzaam overging in luid gesnurk ben ik toch ook in slaap gevallen !!
Na een goede nachtrust gingen rond 5 uur(geplande aankomst tijd) de diversen wekkers af.
Lida zei dat ze midden in de nacht wakker werd van een verschrikkelijke lucht van een `scheet`.
Ik heb haar maar niet verteld dat ook IK me snel aan de lokale cultuur had aangepast .............
Helaaas........
Om vijf uur bleek dat we meer als drie uur vertraging hadden dus het hele indiaase geluid spektakel kon weer overnieuw beginnen !!!
Ik was blij dat we er een aantal uren later waren want ik had echt het idee dat ik iets glibberigs langzaan van mijn rug naar beneden voelde zakken ;-)
Bij aankomst op Varanasi stond direct bij de deuropening van de trein een nieuwe lokale agent met een bordje met onze naam erop.
Prettig geregeld en dus direct met de auto naar ons hotel en hier even bijgeslapen en gedoucht!!!!
Aangezien ik wat eerder wakker was heb ik dit stukje maar even snel geschreven........
We gaan zometeen richting de rivier de Ganges en duiken dan in , wat het slotstuk van onze reis moet worden :
drie dagen van hindoe cultuur aan de voet heilige rivier.
Wordt vervolgd........

• 11 Maart 2011 - 09:35

Mardi:

En daar aan de ganges zullen jullie ongetwijfeld weer bijzondere ervaringen op doen. Geniet ervan!

• 11 Maart 2011 - 17:14

Lennie:

Geweldig, wat zullen jullie gelachen hebben en natuurlijk ga je je aanpassen aan de cultuur, vrolijk mee "luchten " .

• 11 Maart 2011 - 21:28

Bea:

fantastisch ,ik zie het voor me ,met z'n allen in een coupe de ene na de andere verrassing ! Nog veel plezier,ik ga morgen met mijn zus naar Spanje ! xx

• 12 Maart 2011 - 11:37

Sandra:

Wat ontzettend leuk om jullie reisverslagen tot zover te lezen! Prachtige verhalen, ik zie het zo voor me! Fijn dat jullie het zo goed naar de zin hebben.
    Geniet er nog even van!
    Groetjes!!