Kalibaru, paradijs in oost Java
Door: Lida
Blijf op de hoogte en volg Walter en Lida
09 September 2009 | Nederland, Bodegraven
Ik dacht dat Walter hier een homestay had geboekt maar tot mijn verbazing was het een paradijselijk oord. (www.kalibarucottages.com)
Prachtig gelegen in de bergen tussen de koffie plantages en zo heerlijk rustig. Het enige nadeel hier is dat de gemiddelde leeftijd van de gasten ongeveer 77 jaar is HAHA. Wij hebben een Tour met een nederlands talige gids gedaan over de plantages en door het kleine dorpje. De gids was hier in het dorp geboren en sprak heel goed Nederlands wat hij zich zelf had aangeleerd door het gidsen hier aan nederlanders. Op de koffie plantages werd niet alleen koffie verbouwd maar ook kruidnagel, peper, cacao en verschillende vruchten. Van de sappen die worden opgevangen uit de klapperbomen (cocosboom) word hier bruine suiker gemaakt een
proces wat erg lekker ruikt. Het lopen door het dorp was indrukwekkend je loopt zo het dagelijkse Leven binnen van deze mensen. Mooi om dit van dichtbij te kunnen zien.
Morgenochtend verlaten wij Java en gaan op Bali verder met onze reis. Java is erg mooi maar ook erg druk heel anders dan Bali. De mensen hier op Java zijn net als op Bali erg gastvrij en behulpzaam.
Morgen met de boot oversteken op weg naar Lovina.
Daar ontmoeten we vrienden van vorig jaar..........
09 September 2009 - 15:31
Celesta:
Wow! Dat ziet er goed uit! Wat was dat een verrassing zeker, geweldig! Geniet! xxx